dimarts, 18 de novembre de 2008

S.O.S Esplais!

Benvolguts/des pares , mares , padrins , familiars i amics de l’Esplai ;

En motiu del 19º aniversari de la convenció dels drets dels infants , el proper dissabte 29 de Novembre el GDEM juntament amb el de UNICEF per dur endavant la “Diada dels drets dels infants” que tendrà lloc en el Palma-Arena.

Com ja sabeu GDEM és la federació amb més de 30 centres d’esplai situats per tota l’illa de Mallorca. El GDEM va nèixer en el 1978 i 30 anys més tard continua la seva tasca d’educar en el temps lliure a infants i joves, fomentant els valors com l’amistat , la bondad, l’esforç, la solidaritat, formant persones lliures ja que per a nosaltres la llibertat no és un atribut de temps sino de la persona.

Des de que es va crear la Federació són moles els voluntaris/es, els infants, els joves que han format part de la història del GDEM. Ells són els grans protagonistres persones que des de l’anonimat dediquen bona part del seu temps lliure d’allò que consideren un estil de vida. El GDEM no seria el que és sense el compromís de les persones. Seria interminable anomenar i agrair a tots/es els que han fet possible i fan possible aquesta realitat.
Però en els darrers anys els Grups d’Esplai de Mallorca s’han trobat amb molts d’esdeveniments que dificulten molt la tasca del voluntariat i la supervivència dels centres d’esplai. Cal destacar que els monitors/es, voluntaris/es dediquen més del seu temps lliure amb els vostres fills/filles. Per als voluntaris/es l’esplai no és un lloc on els infants venen els dissabtes a realitzar tallers o de tant en tant organitzar una acampada o l’acampada estiu .

Aquests voluntaris realitzan reunions setmanals, de cap de setmanes, dies festius i mitjançant un projecte educatiu amb unes intencions clares preparan activitats per a que els vostres fills/es puguin aprendre d’una manera lúdica.
Poder ajudar a que els vostres fills/es es formin com a persones lliures, amb valors, que no es deixen manipular per una societat de consum despersonalitzada. Tota aquesta tasca es viable gràcies a que la duen a terme, amb un cost econòmic que s’aproxima a zero i un beneficis socials incalculables .

Doncs com ja hem comentat anteriorment ens hem trobat una situació difícil i delicada des del no suport de recursos econòmics i materials per part de les institucions públiques fins a la indignació de deixar a més d’un centre d’esplai sense local, ni instal·lació per poder executar la seva tasca com ha estat el darrer cas al C.E Xiroi, situat a la barriada de Son Ferriol i que enguany celebra el seu 20 aniversari.

Per tot això des de GDEM us pregam a tots/es els familiars, pares/mares, tutors/es, ex_monitors/es , a tots els que creieu en l’ESPLAI que participeu a la Diada de dia 29 de novembre al Palma-Arena.
És molt important la vostre assistència ja que tal vegada i aprofitant un acte d’aquestes característiques les diferents administracions puguin veure quina quantitat de persones mou el GDEM i així comencin a donar més impuls als vostres voluntaris/es.
Pensau que és una manera d’agrair els voluntaris/es que no tant sols realitzan grans esforç humans sinó també econòmic , ja que d’una cosa podem estar orgullosos com esplais i és que sempre complim amb les lleis i normatives que regulen les activitats de temps lliure.

Us esperam a tots/es
Atentament
Grups d’esplai de Mallorca